perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pidä mua kädestä kiinni iskä.

Mä oon aina ollut äidin tyttö. Äidin kanssa ollaan tehty ja nähty kaikenlaista. Meitä on aina yhdistänyt samanlainen huumorintaju, äkkipikaisuus ja ystävällisyys muita ihmisiä kohtaan, mutta myös puolustetaan ärhäkkäästi toisiamme jos meitä kohdellaan kaltoin (mm. Diacorissa aiheutettiin aikamoinen meteli yhden naisen takia..se siitä rauhallisesta odotushuoneesta).
Isän kanssa meillä meni sukset ristiin kun olin ala-asteikäinen. Ja vaikka olenkin paljon äitinikaltainen, olen kuitenkin enemmän samanlainen isäni kanssa (tämän tajusin vasta nyt "myöhemmässä" iässä). Olemme molemmat itsepäisiä, hiljaisia mietiskelijöitä ja sarkastisia emmekä nautiskele parrasvaloissa olemisesta.
linkki

Kun olin n.11-12vuotias, aloin kutsua isääni hänen etunimellään. Kun minulta kysyttiin, että miksi en kutsu häntä Isäksi, vastasin jotain tyyliin "Koska hän ei tunnu isältäni".. taisin jopa näin sanoa hänellekkin, kun hän ihmetteli miksi kutsun häntä etunimeltä.
Teini-aikani oli kauheaa, vanhemmilleni siis. Ja varsinkin isälleni, jota vastaan kapinoin niin paljon kuin kerkesin.
Nyt onneksi kaikki on toisin. Aloin +20-vuotiaana uudelleen rakentaa suhdettani isääni ja nykyään kutsunkin häntä Iskäksi. Ei se helppoa ollut, mutta halusin oppia tuntemaan isäni ennekuin se olisi liian myöhäistä.
Kaikista pahin mahdollinen (hää-)katastrofi olisi se, ettei isäni pääsisi saattamaan minua alttarille. Kyse ei ole siitä, että hän "antaisi minut pois" vaan se, että haluan hänet mukaan vihkitilaisuuteen. Haluan että hän saa kunniatehtävän, kävellä kanssani papin ja sulhaseni luo, ja olla mukana ainoan lapsensa häissä.
linkki

Nyt tiedän, että se miten hän käyttäytyi kun olin nuori ja mikä sai minut inhoamaan omaa isääni, on auttanut minua elämässä paljon. Olen oppinut häneltä niin paljon, enkä edes tajunnut hänen opettavan minulle mitään. Hän maksoi kalliin hinnan siitä, että halusi vain olla hyvä isä, koska sai minun vihani päälleen n.10vuodeksi.
linkki
Nykyään olen Iskän tyttö <3

14 kommenttia:

 1. <3 Ihana teksti. Ja ihanaa, että nöin rankkaa asiaa puhut noin avoimesti. Ja ihana, että tunnistin itteni noin kahdesta lauseesta kolmesta! :D

  VastaaPoista
 2. Hieno ja avoin teksti! Itselläni on kovin etäinen suhde isään, enkä varmaan itse pystyisi samalla lailla avoimesti kertomaan siitä. En myöskään voi kuvitella häntä saattamaan minua alttarille. Siksi siis myös sinulle hatunnosto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Harmi että teillä on etäinen suhde. Toivottavasti joskus vielä saatte suhteenne korjattua :) <3

   Poista
 3. Hienoa, että olet saanut rakennettua isääsi uudelleen läheisemmän suhteen. Aina se ei onnistu ja mitä pidemmälle aika kuluu sen vaikeampaa suhdetta on enää lähteä korjaamaan. Liikuttava teksti. Sinif.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on :) Onneksi kasvoin henkisesti ja tein suhteellemme jotain :)

   Poista
 4. On tärkeää, että olette saaneet asiat sovittua sillä ikinä ei tiedä mitä tapahtuu ja jos asiat jäävät auki niin ne vanhemmiten tulevat "kummittelemaan" mieleemme..Jokaisella pitäisi olla sen verran anteeksianto taitoa, että pystyy/kykenee sopimaan asian kuin asian..Ei muuten elämä jatku entisellään koskaan jos joku niin tärkeä ihminen puuttuu..Sillä sen minkä taakseen jättää sen edestä löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä :) Mä olisin katunut loppuelämäni, jos en olisi korjannut suhdettamme ja hän olisi (vaikka) menehtynyt.

   Poista
 5. Ihana teksti. Tää sai mut tajuamaan, että meillä kun ei ole tällaista alttarille kävelyä, niin mähän en saa tämmöistä ihanaa kokemusta, hmph :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ja harmi ettei teillä ole. Mutta ehkä hän pääsee osalliseksi jotenkin muuten..?

   Poista
 6. Koskettava teksti. Tuli kyyneleet silmiin.

  Minä olen myös aina ollut enemmän äidin tyttö, vaikka isänkin kanssa ollaan tosi läheisiä. Ajattelen jo nyt sitä hetkeä tippa linssissä, kun isä tulee saattamaan minut alttarille. Yksi elämäni koskettavimmista hetkistä ihan varmasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Ite varmasti alan heti itkemään kun tartun isäni käteen kiinni. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...