tiistai 31. heinäkuuta 2012

Polttarit

Launtaina vietettiin myös mun polttareita. Ja se päivä oli mitä pelottavin, ihanin, hauskin ja unohtumattomin!
mun cowgirl hattu ja vilkkuva Bride To Be-merkki
Aamulla klo 11 meille marssi iloinen tyttösakki. Mua ei oikeastaan päästy yllättämään, koska arvelin moninaisista syistä että tänä lauantaina on mun polttarit. Ja koska roikuin ikkunan luona klo 8 alkaen..
Mulle iskettiin asiaan kuuluvat asusteet päälle ja sitten lähdettiin. Hypättiin koko porukka tilataxiin ja lähdettiin Helsinkiin päin.

Mulla oli omat pelot että mitä tulee tapahtumaan.. Ja pelkoni osottautui todeksi. Päätepysäkkinä oli Kaivopuiston ranta ja edessämme oli benji-hyppytorni. FUCK!
Yllättävän nopeasti mä suostuin siihen hommaan, rohkasuryyppy ja kaverit seurana odottamaan omaa vuoroa.
Benjihyppy oli kyllä mun elämäni pelottavin kokemus! Eikä sitä kokemusta parantanut varsinkaan se henkilökunta. Odotin pelko perseessä omaa vuoroani ja sitten kuului huuto "Seuraava!". Outoa vangin kävelyä häkki-kopille ja kyytiin. Ja kyydillä tarkoitan sitä että menet seisomaan kopin ulkopuolella olevalle pienelle tasanteelle ja pidät kiinni rystyset valkoisina.
Kopissa oli kaksi asenne vammaista nuorta miestä. Toinen pääsi heti alkumetreillä haukkumaan mua epäsuorasti lihavaksi. Ja mitä mä sanon? "ööö....kiitos..?" Olin niin paskahalvauksen äärirajoilla, etten edes närkästynyt tämän urpon kommentille.
Ylhäällä, 150metrin korkeudessa, huomaan olevani omassa painajaisessani. Sydän hakkaa ja pelottaa ihan jumalattomasti! Minkäänlaisia kunnon ohjeita ei anneta. Ei kerrota turvallisuudesta, Nada! Sanotaan vain että nosta kädet ylös niinkuin olisit hyppäämässä veteen ja me tässä lasketaan lähtölaskenta. Sitten menet.
En hypännyt ekalla, enka edes tokalla lähtölaskennalla. Olin aivan paniikissa. Toinen urpoista tiuskaisee että "Tää köysi painaa, olis aika tehä jotain päätöksiä!".. Minä siinä yritän jotain sopertaa että odottakaa, odottakaa mä rupean kohta muuten itkemään (Jep, mä sanoin jotakuinkin noin..). Toinen miehistä kysyy vähän ystävällisemmin että "Saanko sun luvan sille, että annan pienen vauhdin sulle? Vähän tönäisen?". Annoin luvan, koska en olis muuten sieltä päässyt hyppäämään, tai tässä tapauksessa, tippumaan. Ja sitten mentiin. Ja minä huusin kuin raavas mies. Siinä ei kiljuta, vaikka kuinka neiti olisit, siinä Huudetaan! Ja voi luoja sitä onnea kun pääsin alas elossa. Huh. Ei enään ikinä! Sen vannon.
Happyy

Tän kauhukokemuksen jälkeen mentiin piknikille kaivariin ja samalla mulle pidettiin pieni Trivia polttariseurueen tytöistä. Syötiin masut täyteen ja lähdettiin jatkamaan matkaa.
Sitten hypättiin ratikkaan. Jossain välissä matkaa ystäväni tulee luokseni ja nappaa ranteestani kiinni... ja laittaa siihen rannekkeen kiinni "Sä pääset Lintsille!" WOOOHOO! Mun lempparipaikka! Meinasin alkaa siinä nyyhkimään ku olin nii onnessani :D Lintsillä hankittiin kolmelle muullekkin rannekkeet ja lähettiin laitteisiin.
Lintsin jälkeen nautittiin olutta ja jädee ja oltiin vaan. Ja sitten lähtettiin keskustaan päin ja kohti Cantina West raflaa. Siellä mua odotti sombrero ja poncho (minkä jätin pukematta päälle helteen takia).
ehkä paras kuva musta ;D
Ruuan jälkeen oikeastaan koko porukka oli ihan poikki. Olihan päivä ollut pitkä (varsinkin mulle kun heräsin täpinöissä jo klo 7 :p ). Illan päätteeksi mulle tuotiin 'pikkutuhma' jälkkäri sellaisen soihdun kera. Tästä jälkkäristä ja mun yllättyneestä ilmeestä otettiin kuva, minkä sainkin aika nopeasti tulostettuna käteeni ja mukaani kotiin.
Kotona nukahdin melkeinpä heti.
Oli kyllä ikimuistoinen päivä, ei voi muuta sanoa.
<3 Ei voi kun kiittää mun ihania ystäviä että järkkäsivät jotain noin upeeta <3

11 kommenttia:

 1. Haha, apua toi benji hyppy! Mä olisin kans tarvinnu jonku tönäsyn, mut hitto miten urpoja noi äijät oli....pöh.

  Ihania ystäviä sulla ja kivan kokosen porukan saitte kokoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei se niin helppoa ollu vaan hypätä sieltä :D Mulla ei vaan kantti kestäny siihen et ite 'hyppään' siitä reunalta.

   Joo, yllättävän moni pääsi (onneksi!) mukaan rientoihin :)

   Poista
 2. Voi, benji! Hienolta kuulosti päiväsi, vaikkakin aika urpolta ne hyppytyypit. Mä olisin kans halunnut hypätä benjin polttareissani, mutta pitänee tehdä se joskus omalla ajallani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne vähän pilas sitä fiilistä kyllä :/
   Se on varmaan "helpompaa" hypätä kun ite päättää lähtee hyppäämään benjin, eikä niin et "ylläri, mees hyppää" :D

   Poista
 3. sulle on sattunut jotkut hölmöt, ite oon käyny hyppäämässä sen ja ne tyypit oli kyllä ihan parhaita, rohkaisi ja jutteli hassuja.

  mielettömät polttarit, itekin toivon omissa polttareissani joskus tulevaisuudessa pääseväni tekemään jotain extremeä, taida olla adrenaliiniin koukussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva tietää ettei ne urpot oo sit ainoat jotka siellä "korissa" työskentelee:)
   Ehkä sä sitten pääset hyppää laskuvarjolla tms kun oot jo benjin hypänny:)

   Poista
 4. Kivan kuuloiset polttarit, etenkin benji ja lintsi! :) Oon menossa viikonloppuna hyppäämään ton benjin, ja vähän alkoi ahdistaa noi sun kohdalle sattuneet törpöt tota hyppyä enemmän.:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei.. :D Mut kuten Maiju kerto tossa edellisessä kommentissa, siellä voi mahdollisesti olla täysin eri tyypit työskentelemässä:)
   Tsemppiä benjiin! :)

   Poista
  2. Pakko palata kertomaan että mun kohdalle osui kyllä ihan huipputyypit ja hypystä jäi oikein hyvä mieli.:)

   Poista
 5. Oi, miten ihanaa! Fiilistelin just sunnuntaina Uunisaaresta käsin tuota tornia ja ajattelin, että voi kun pääsisin hyppäämään joskus! Mä olen täällä ihan pelko persiissä pohtimassa, mitä mun pään menoksi onkaan keksitty. Häihin on kuukausi ja mä olen ihan vainoharhaisena tutkimassa O:n ja kaason ilmeitä, kun puheeksi tulee mikä tahansa elokuun viikonloppu ja sen tekemiset.

  VastaaPoista
 6. Moi,

  Sattui tämä blogi sattumalta eteen kun selailin benji-aiheisia juttuja netistä.

  Kovin harmillisita ettei kokemuksesi ollut mitenkään positiivinen. Joskus korissa saattaa unohtua, että asiakkaalle hyppy on ainutkertainen, ja yleensä ensimmäinen kokemus benjistä. Hyppääjän fiiliksien lukeminen menee joskus täysin puihin. Hyppyohjeet saattaa mennä "kuuroille korville" kun hyppääjä seisoo paniikissa lipalla eikä pysty muuta ajattelemaan kuin omaa pelkoaan. Samalla saattaa mennä ohi "urpojen" huono huumori".

  Avaan hieman hyppytoimintaa siellä hyppääjän selän takana jonka toivon selventävän miksi hyppymestarit toimivat miten toimivat. Benji-köysi roikkuu noin 1/3 pituudestaan korissa kiinnitettynä josta toinen hyppymestareista heittää sen hyppääjän perään. Tämä sen takia ettei koko köyden painoa ole hyppääjän nilkoissa eikä hän hyppää vahingossa köyttä päin. Jotta köysi ei menisi solmuun eikä ristiin niin ajoitus on heitossa tärkeä. Tällöin sen 45kg:n heittäminen hyppääjän perään ei ole pelkästään "no paiskaa se köysi sinne hyppääjän perään.." vaan vaatii köydenheittäjältä oikeaa ajoitusta. Toinen hyppymestareista pitää huolen siitä, että hyppy on turvallista suorittaa eli esim. kori on suunnattu oikein eikä alta lennä esim. hanhia.. Tämä ei ole mikään selitys siitä miksi sinun kohdalla toimintamme laatu ei osanut kohdalleen.

  Yleensä hypyn jälkeen näkee iloisia ilmeitä ja hymyä. Itsensä ylittäminen ja omien pelkojen voittaminen palkitsee myös meitä.

  Pahoittelen koko teamin puolesta ettei sinun kokemuksesi ollut tällainen.

  Tommi / Skybreakers

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...