sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Juhlapaikka aiheuttaa päänsärkyä

Vain hieman yli vuosi sitten huokaistiin helpotuksesta; Nyt meillä on juhlapaikka varattu.
Tammikuussa 2011 varasimme Salmi Salin juhlapaikaksemme mutta erinäisistä syistä johtuen peruimme varauksen. Uuden juhlapaikan etsintä raastoi hermoja, mutta lopulta onnistuimme löytämään sopivan paikan. Kriteereinä oli se että vieraat voivat syödä yhtenäisessä tilassa, sisällä (eri tilassa kuin ruokailu) mahtuisi hoitamaan vihkimisen ja juhlapaikalle saa tuoda omat juomat. Check,check and check! Täydellistä. Villa K sijaitsi vielä hyvällä paikalla joten olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Helmikuussa 2012 sain kuulla paskamaisia huhuja.. Villa K olisi hankkimassa anniskeluluvat. Tästä uutisesta suivaantuneena otin yhteyttä Villa K:hon ja kysyin että mitä tämä tälläinen nyt on. Meille sanottiin kahdelta eri taholta että anniskeluluvat eivät koske meitä. Meillä tulee olemaan yksityisjuhlat ja saamme edelleen tuoda omat juomat. Hyvä!


Kävin vanhempieni kanssa perjantaina extempore lounaalla Villa K:ssa ja paikan omistavan järjestön puheenjohtaja oli paikalla ja halusi jutella kanssamme kun hän tiesi että meillä on häät tulossa..Nyt sitten saimme tietää, että heillä on nyt luvat kunnossa ja että omia juomia ei voi tuoda. Mutta heidän kautta voi hankkia mitä tahansa juomia me vain haluamme.. kysyimme nähtäväksi jonkinlaisen viinilistan hintoineen, mutta heillä ei sellaisia listoja ole? WTF?
Lopuksi tämä rouva pyysi, että tästä tiedosta ei sanottaisi mitään sosiaalisessa mediassa koska he itse haluavat olla yhteydessä asiakkaisiinsa... Just joo.

Missähän vaiheessa meihin oltaisiin oltu yhteydessä jos emme olisi menneet juuri tuolloin Villa K:hon... Koska jollekkin hääparille oli ilmoitettu vain kahta viikkoa ennen häitä, että omia juomia on sitten turha tuoda.!


Vituttaa hyvinkin raskaasti.

Jos kutsut eivät olisi jo lähetetty (Dammit!!) niin vaihtaisin juhlapaikkaa.

Jos joku joka lukee nyt tätä tekstiä, etsii Espoo- arealta häiden juhlapaikkaa niin kierrä Villa K kaukaa.


Osaako kukaan sanoa, että kuinka laillista tämä heidän toiminta oikein on? Vai onko laillista ollenkaan ruveta sääntöjä muuttelemaan?

34 kommenttia:

 1. Laillisuuteen en ota kantaa, mutta asiakaspalvelullisesti ihan kamalaa (käyttäisin voimasanoja, jos se olisi kohteliasta)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Eivät varmaan tällä taktiikalla hanki hirveesti asiakkaita..

   Poista
 2. Todella törkeetä! Vaikka kutsut olisikin lähetetty, ei se estä teitä vaihtamasta juhlapaikkaa, kyllä vieraat ymmärtävät. Mutta jos muista syistä ette halua paikkaa vaihtaa (esim siksi että siinä on älytön homma) niin ymmärrän kyllä ja toivotan teille paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Minä käytän LeLenkin puolesta voimasanoja: ei helvetti noin voi tehdä! Tsemppiä! Jos joku jossain miettii Villa K:ta juhlapaikkavaihtoehtona, kehoitan myös kiertämään kaukaa. Ja kuten Sundaykin totesi: jos vain pystytte vielä vaihtamaan juhlapaikkaa ilman suurta vaivaa, tehkää se. Soitatte sitten vieraat läpi ja kerrotte muuttuneen tilanteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Uutta juhlapaikkaa on alettu, kaiken varalta, katselemaan.. Kauheesti ole vaan noita enään vapaana.. :/

   Poista
 4. Aika perseestä!!

  Jos sopimuksessa lukee pienellä präntillä "pidätämme oikeuden muutoksiin" tai jotain vastaavaa.. Niin silloin laillisesti se on mahdollista..

  Asiakastyytyväisyyden säilyttäminen taas on jo ihan toinen juttu.. Rahastus taitaa olla ensimmäisenä mielessä.. Tosi inhottavaa!

  Mun mielestä kaikkien hääparien, jotka aikoo siellä juhliaan viettää, pitäis vaihtaa juhlapaikkaa, ni siinähän jäisivät sitten miettimään mikä meni vikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo pientä pränttiä :/ Kuluttaja-asiamies/rouva kertoikin jo että tää mitä he tekivät oli yksipuolinen sopimusrikkomus..

   Se olis liian täydellistä jos hääparit lähtis kalppimaan. :)

   Poista
 5. Ihan tosi kurjaa :/ Toi on kuitenkin yksi niistä painavimmista seikoista joita lähtee pohtimaan kun juhlapaikkaa miettii! Ja kiva tapa ilmoittaa asiasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se olikin yksi suurimmista syistä miks tää paikka valittiin..

   Poista
 6. http://tylliunelmia.blogspot.com/2012/05/aurinkoprinsessa-on-nyt-ihan-otettu-d.html

  I'm on it, luv, I'm on it!!!!

  VastaaPoista
 7. Voi helevetti sentään, et oo tosissas!?!? USKOMATONTA!!!! Mä ihan kihisen täällä sun kanssa, ihan älytön meininki... Mä komppaan muitakin; sanokaa "soronoot" tuolle paikalle jos pystytte, ei tollasta asiakaspalvelua voi tarjota. Tai sitten vaaditte korvaukset tästä, voisikohan tilavuokran saada ilmaiseksi, kun kerran joutuu juomat ja ruoat ostamaan sieltä? Tai jotain muuta hyvää alennusta..
  Mä tiedän yhden upean mestan, jossa varaustilanteet ei oo ihan mahdottomia, jos tarviitte uutta juhlapaikkaa Espoossa, niin tää kandee kans käydä tsekkaamassa: http://rouvaksi2012.blogspot.com/2012/03/haapaikkavisiitti.html (Vikingaborg). Sinne saa viedä omat juomat, mutta pitää myös varata pitopalvelu tms, eli ruokia sieltä ei saa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyvitystä tästä skeidasta on kyllä saatava. En tajuu vieläkään tätä näiden toimintaa.. huhhuh..
   Kiitos paljon linkistä. Paikka näyttää tosi hienolta. Jos joudutaan vaihtamaan paikkaa, niin Vikingaborg on yksi potentiaaleista paikoista. :)

   Poista
 8. Meilläkin oli kyseinen paikka valittuna, ja piti olla täydelline.. Vaan eipä ole ja paikka menee kyllä vaihtoon.. Onneksi meillä juhlat vasta ensi vuonna. Varausmaksun saavat kyllä pulittaa takaisin..

  Jaksamisia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te onneksi ehditte vielä löytää jonkun toisen mieleisen paikan :) <3

   Poista
 9. Heippa! Olipas ikävä yllätys teille tiedossa!

  Kuitenkin, jos saatte heidän kautta tilata mitä viinejä haluatte, eikö se silloin ole jotenkuten ok? Tietenkin jos he nyt ihan sikahintoja pistää niille viineille, niin ymmärrän kyllä ärsytyksen. Helmikuussa teille on kyllä ihan selitetty pas*** sillä jos ravintolalla on anniskeluluvat ei sinne saa omia juomia tuoda. Harmillista että tieto tuli näin myöhään. (Vähän vaikuttaa siltä että on yrietty pitää salassa ja selitellä asiaa juuri SEN takia että hääparit ei peruuttaisi häitään siellä...)

  Toivottavasti pääsette yhteisymmärykseen, tai löydätte uuden paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikon puolella saadaan varmaan (toivottavasti ainakin) tietää että minkälaisia hintoja ne rupee meiltä pyytämään. Jos tosiaan ei mitään sika kalliita hintoja ole / saadaan joku hyvä diili tehtyä niin sitten kaikki on kutakuinkin ok. :)

   Ja joo, vähän on sellanen tunne että tätä tietoa on tahalleen pimitetty.

   Poista
 10. Voi hemmetti, ei oo todellista!! Tollanen on ehkä paskamaisinta mitä voivat tehdä. Toivottavasti tosiaankin kaikki paikan varanneet lähtisivät kalppimaan muualle, jos vain mahdollista. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kyllä ikinä tullu mieleenkään että näin voisi käydä :/ Tosi kurja homma :p

   Poista
 11. Ohhoh! Onpa melkoinen tilanne! Vaikuttaa siltä, että helmikuussa teitä on vain haluttu rauhoitella, jotta ette peruisi varausta. :(

  Tokihan juomien saaminen paikanpäältä on helppo ratkaisu, mutta kyllä se sitten hinnassakin näkyy. Juuri alkoholien hinnan vuoksi me mietimme tosi pitkään, että haluammeko ravintolahäitä. On niissä hinnoissa nimittäin niin iso ero ainakin minun vertailuni mukaan!

  Minusta teidän kannattaisi koittaa sopia nyt, että saisitte juhlapaikalta haluamanne juomat siihen hintaan, mitä saisitte Alkostakin. Juomakustannusten yhtäkkinen nousu itse hankituista ravintolahintoihin on muuten melkoinen!

  Seuraan tilannetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se olisi helpompaa jos niiden kautta juomat hankkii.. Mutta kalliimpaa.
   Mutta tosiaan maanantaina saadaan selville että millä hinnalla ne meille alkoholia rupee myymään.. huoh.

   Poista
 12. Mun täytyi tulla kirjoittamaan muutama positiivinen sana Villa K:sta, jottei sitä ihan kokonaan lynkattaisi ;) Me juhlittiin häitä siellä pari viikkoa sitten, ja kaikki meni ihan loistavasti Villa K:n puolesta koko hääviikonlopun ajan: ruoka oli erinomaista, tarjoilu ja palvelu pelasi jne.

  Me saimme kuulla tästä juomahommasta 1,5 viikkoa ennen häitä. Ensireaktio oli tietty hämmennys ja ihmetys, mutta juhlapaikka tuli asiassa todella hyvin vastaan, joten meille jäi kyllä lopulta hyvä maku suuhun. Juhlapaikka hommasi kaikki erikoisimmatkin juomat, joita halusimme häissämme tarjota, ja muutenkin kaikki meni niiden puolesta ihan nappiin.

  Summa summarum, meillä kaikki sujui Villa K:n kanssa hyvin ja vaivattomasti, vaikka alussa mullakin oli omat epäilykseni. Toivottavasti tää mun kokemus tuo sulle edes hiukan mielenrauhaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kerrottiinkin Villa K:ssa että he olivat jollekkin pariskunnalle sanoneet 2vkoa ennen häitä näistä a-oikeuksista.. Te taisitte olla se pari :)
   Laitoinkin sulle sähköpostilla utelua näistä juomapuolista :) Ja haluun muutenkin kuulla _kaiken_ teidän häistä ;)

   Poista
 13. Kyllä nyt pistätte niille kampoihin! Ei mua ainakaan yhtään lohduttaisi, vaikka hankkisivat maailman harvinaisimmat viinit ja muut yhtä speciaalit juhlajuomat. Kysyisin varmaan, että oletteko ihan tosissanne, että pitäisikö tässä olla onnellinen saadessaan ravintolahintaiset juomat vaikka piti voida tuoda omat juomat.

  Minusta saisivat hyvittää teille noiden häidenne juomiin kuluvan summan jos joudutte heidän kautta ne ottamaan. Eli jättävät tilavuokran pois tai jotakin vastaavaa. Heidän ongelmansa tuon pitäisi olla ei teidän. Vitsi kuinka voikaan ketuttaa sun puolesta! Jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se kyllä lohduta yhtään vaikka miten superfiinejä viinejä sais. Varsinkaan ku en mistään viineistä mitään tiedä :D
   <3

   Poista
 14. No voi ny helevetti! Kylläpä pistää ärsyttämään tollanen toiminta! >:( Samaa mieltä Kittyn kanssa että nyt kyllä laitatte kampoihin ja KUNNOLLA. Tollasta ei kuulu suvaita. Hittolainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei ole kyllä millään tavalla reilua.. Ne tiesi aivan varmasti sen, että Villa K:n on varanneet sellaset hääparit jotka haluavat tuoda omat juomat. En jaksa ymmärtää että mikseivät he voineet hankkia a-lupia vaikka kesän jälkeen (hää-sesongin jälkeen). Näin vuoden 2013 hääparit kerkeisivät löytää uuden paikan (jos sitä haluavat).. plääh. ärsyttävää. Ja niin turhauttavaa!

   Poista
 15. Kuulostaa kyllä aika uskomattomalta... Eihän siinä sitten mitään, jos myyvät teille ne juomat about sisäänostohintaan, eivätkä ota mitään siitä välistä. Mutta muuten kyllä pitää vaatia jotain kompensaatiota, esim. just tilavuokran osalta!!!

  Selkeä sopimusrikkomus! Mutta toisaalta anniskelulainsäädäntökin on aika tiukka. Jos ovat hankkineet anniskeluluvat paikkaan, ei sinne silloin voi omiakaan juomia viedä... Mutta käsittämätöntä, että eivät ole informoineet siitä etukäteen! Olisi ollut aika hyvää asiakaspalvelua olla yhteydessä hääpareihin ja keskustella tilanteesta. Ihme törttöilyä! Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Jos ne saiskin ostettua johonkin "tukkuhintaan" heiltä se olisi ok.. Mutta tuskinpa vaan..
   Tää on kyllä niin kinkkinen juttu et ei oo tosikaan :/

   Poista
  2. Tukkuhinnoissa on valitettavasti se ikävä puoli, ettei nekään oikein kilpaile esim. Tallinnan hintojen kans. :( Toistelen muita, tuntuva hyvitys näkymään tilavuokraan tai ruoan hintaan!!!

   Poista
 16. Jep, samaa mieltä kuin Kitty. Mielestäni heidän pitäisi korvata tämä teille aiheutunut ylimääräinen rahaongelma. Kai he ovat tieneet, että monet hääparit valitsevat kyseisen juhlapaikan usein siitä syystä, että omat juomat saa tuoda. Ihan älytöntä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjep.. Jos olisin ollut valmis maksamaan kalliimpii hintoja juomista niin ehkä olisin siinä tapauksessa varannut jonkun vähän hienomman Ravintolan sitten.. -_-

   Poista
 17. Voi ei! Tsemppiä sinne. Nyt vaan sitten juttelemaan hinnanalennuksesta. Oliko tiellä kirjallinen vuokrasopimus? Jonkinlainen lauseke ja maksu siitä, jos toinen rikkoo sopimusta? Edes teille suunnattu, jos ette ottaisikaan paikkaa?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...